Bij het afscheid van iemand die is overleden, spelen woorden een belangrijke rol. Met een verhaal, anekdote of gedicht komen herinneringen tot leven. De tekst van een in memoriam brengt tot uitdrukking hoe iemand was, hoe hij geleefd heeft, wat hij betekend heeft.

Muziek

Daarnaast kan muziek enorm veelzeggend zijn – juist bij een uitvaart. Met zorgvuldig uitgekozen nummers brengt u een persoonlijk accent aan. Digitale muziek, of misschien wel live gespeeld en gezongen in aula of kerkzaal. Klassiek, populair, religieus of rock-‘n-roll; alles is mogelijk.

Veel aula’s van crematoria en/of begraafplaatsen werken tegenwoordig met een online programma, waarmee nabestaanden op eenvoudige wijze de afscheidsbijeenkomst kunnen samenstellen qua muziek en beeld. Uiteraard adviseren en helpen wij u daarbij.

Livestream en film

Sinds corona is de livestream niet meer weg te denken in de uitvaartbranche. Bijna elke aula en (kerk)zaal beschikt over de faciliteiten om een livestream-verbinding te verzorgen, zodat belangstellenden op afstand de bijeenkomst realtime kunnen meebeleven.

Bovendien kan een beeld-/geluidsopname op usb worden gemaakt, om op een later tijdstip de plechtigheid nog eens uitgebreid terug te kijken.

Maar ook buiten de aula kan worden gefilmd. Ben van der Goes en Toon Evers van Uitvaartfilm.eu filmen (op locatie) onopvallend, deskundig en discreet: vertrek en aankomst van de stoet, de tocht langs het woonhuis, de plechtigheid in aula of zaal, de condoleance en desgewenst de grafgang. Na afloop ontvangt u van hen een gemonteerde film op usb. Uitvaartfilm biedt voor elke uitvaart een film op maat.

Fotografie

Gaat een film u iets te ver? Dan kunt u natuurlijk ook een professionele uitvaartfotograaf inschakelen. Een vakkundig gemaakte fotoreportage is van onschatbare waarde in de periode na de uitvaart, om alles wat gebeurd is nog eens rustig te bekijken en de dag opnieuw te beleven, of te laten zien aan degenen die niet aanwezig konden zijn.

In het fraai uitgevoerde fotoboek kunnen, naast de rouwkaart, ook de teksten van de uitgesproken speeches worden opgenomen. Zo wordt het een album dat je telkens weer oppakt en doorbladert.

Fotograaf Hein Athmer heeft oog voor het kleinste detail. Daardoor ontstijgen zijn beelden het niveau van ‘gewone mooie foto’ en voegen ze echt wat toe. Hij gaat bijzonder professioneel te werk en weet de juiste momenten vast te leggen, daarom werken wij graag met hem samen. Bekijk hier de site van Hein Athmer.