Bij het afscheid van iemand die is overleden, spelen woorden een belangrijke rol. Met een verhaal, anekdote of gedicht komen herinneringen tot leven. De tekst van een in memoriam brengt tot uitdrukking hoe iemand was, hoe hij geleefd heeft, wat hij betekend heeft.

Muziek

Daarnaast kan muziek enorm veelzeggend zijn – juist bij een uitvaart. Met zorgvuldig uitgekozen nummers brengt u een persoonlijk accent aan. Muziek van cd, of misschien wel live gespeeld en gezongen in aula of kerkzaal. Klassiek, populair, religieus of rock-‘n-roll; alles is mogelijk.

Kunt u geen passende muziek bedenken, of vindt u niet wat u zoekt? Wij adviseren en helpen u daarbij. Via onderstaande Spotify-link kunt u muzieknummers opzoeken en beluisteren.

Beeld

Wilt u beeld gebruiken om momentopnames uit het leven van de overledene te tonen? Een PowerPoint-presentatie vormt een bijzonder onderdeel van de afscheidsbijeenkomst. Als u het lastig vindt om de geselecteerde foto’s zelf in een presentatie te zetten, dan doen wij dat natuurlijk voor u.

Steeds vaker wordt bij een afscheid een professionele uitvaartfotograaf ingeschakeld. Een vakkundig gemaakte fotoreportage is van onschatbare waarde voor na de uitvaart, om alles nog eens rustig te bekijken en de dag opnieuw te beleven. Of om te laten zien aan degenen die niet aanwezig konden zijn.

Fotograaf Hein Athmer heeft oog voor het kleinste detail. Daardoor ontstijgen zijn beelden het niveau van ‘gewone mooie foto’ en voegen ze echt wat toe. Hij gaat bijzonder professioneel te werk en weet de juiste momenten vast te leggen, daarom werken wij graag met hem samen. Bekijk de site van Hein Athmer.

Sinds de overheid beperkende coronamaatregelen afgekondigde voor uitvaarten, is de livestream niet meer weg te denken. Dankzij deze live beeldverbinding kunnen belangstellenden de uitvaart op afstand toch meebeleven.

Ben van der Goes en Toon Evers van Uitvaartfilm.eu filmen onopvallend, deskundig en discreet: vertrek en aankomst van de stoet, de plechtigheid, de condoleance en desgewenst de grafgang. Bovendien ontvangt u na afloop een gemonteerde film op usb.

Uitvaartfilm biedt voor elke uitvaart een film op maat.