Als het niet mogelijk (of wenselijk) is dat de overledene thuis wordt opgebaard, dan zijn onze familiekamers aan de Stuifzwam 12 in Alphen aan den Rijn een uitstekend alternatief. U krijgt van ons een sleutel en kunt dus zelf bepalen wanneer u daarheen gaat, met wie, en hoelang u blijft.

Onze 24-uurskamers zijn huiselijk ingericht met warme kleuren en comfortabel meubilair. Elke kamer beschikt over een moderne open keuken, muziekapparatuur en eigen toilet.

Op de dag van de uitvaart komt deze familie de overledene ophalen bij de rouwkamer aan de Stuifzwam, waar hij was opgebaard. Voor de deur wordt de stoet geformeerd, met voorop zijn motorfiets. (Foto’s geplaatst met toestemming van de familie.)

De familiekamers kunnen ook gebruikt worden voor een officiële (kleinschalige) condoleance. Omdat u zelf de tijdsduur bepaalt, kunt u zo’n ontvangst volledig afstemmen op uw persoonlijke wensen. Als u dat wilt, zorgen wij voor catering en bediening.

Wilt u een afscheidsbijeenkomst houden voor een klein gezelschap? Ook dat kan in de kamers. Katheder, beamer en projectiescherm zijn aanwezig en muziek kan worden afgespeeld.

Kortom, onze familiekamers bieden volop mogelijkheden voor een warm en persoonlijk afscheid. Op uw eigen tijd, in uw eigen kring, naar uw eigen idee.

Een 24-uurskamer (met eigen sleutel en onbeperkte toegang) kost bij ons € 595,00 voor de totale duur van de opbaring.
Bij vergelijkbare (plaatselijke) opbaarlocaties betaalt u meer, maar krijgt u minder.

Wilt u geen eigen sleutel, dan kost opbaring in de rouwkamer € 475,00. Twee bezoeken op afspraak zijn bij dit tarief inbegrepen.