Misschien vindt u het een vreemd idee, maar bij leven alvast nadenken over uw uitvaart is heel verstandig. Waarom?

Ten eerste omdat de ene uitvaartondernemer de andere niet is. Als u zich van tevoren oriënteert, kunt u een weloverwogen keuze maken: welke onderneming kan bieden wat u nodig hebt en kan uw wensen naar tevredenheid uitvoeren? Ten tweede omdat tarieven van uitvaartondernemers enorm kunnen verschillen. Welk bedrijf sluit dus het beste aan bij uw financiële situatie?

Uitvaart voorbespreken

Als u dat wilt, kunt u met ons (vrijblijvend en kosteloos) uw uitvaart voorbespreken. U krijgt van ons dan een uitgewerkte wilsbeschikking met bijbehorende offerte. Dan weet u met welk bedrag u te zijner tijd rekening moet houden.

De laatste wilsbeschikking is bedoeld om duidelijk te maken hoe de uitvaart moet gaan verlopen en om alle wensen daaromtrent kenbaar te maken. De laatste wilsbeschikking moet gedateerd en ondertekend zijn. Verstandig is het om dit te doen in aanwezigheid van een tweede persoon. Deze kan de wilsbeschikking mede ondertekenen en erop toezien dat de uitvaart wordt uitgevoerd zoals dit in de wilsbeschikking is opgetekend.

Handleiding bij het invullen van de laatste wilsbeschikking

Een voorbeeld van een laatste wilsbeschikking (in PDF-formaat) kunt u downloaden van deze website en lezen met de gratis te downloaden Adobe Reader. Klik met rechts op de link naar het PDF-bestand en kies Doel opslaan als… om deze op uw harde schijf op te kunnen slaan. U kunt deze laatste wilsbeschikking printen en vervolgens zelf invullen. Bewaar de ondertekende wilsbeschikking bij uw uitvaartpapieren zodat deze voor de nabestaanden gemakkelijk te vinden is.

Zelf nalatenschap afwikkelen?

Doehetzelf Nalatenschap is een online tool waarmee u zelf eenvoudig een nalatenschap kunt afwikkelen, met behulp van een overzichtelijk stappenplan.
In het account kunt u desgewenst andere erfgenamen toevoegen, zodat zij kunnen meewerken of alleen meekijken.
Vanaf het melden van het overlijden bij diverse instanties, het opstellen van een boedelbeschrijving, het berekenen van de erfbelasting, het inzichtelijk maken van het betalingsverkeer tot aan het uitkeren van de erfdelen – u regelt het op gemakkelijke wijze met deze tool.
Heeft Mensink-Ferguson Uitvaartzorg de betreffende uitvaart verzorgd? Dan krijgt u van ons 20% korting op het toch al schappelijke tarief.
Voor meer informatie klikt u op onderstaande banner.

Gaat u zelf de nalatenschap afwikkelen maar hebt u daar specialistische hulp bij nodig, dan raden wij u aan Gerard Wiegman van Nabestaanden Ontzorgd in te schakelen. Samen met u stelt hij orde op zaken en richt hij de administratie zodanig in dat u daar voortaan zelf probleemloos mee uit de voeten kunt. Zijn expertise levert regelmatig mooie resultaten op voor nabestaanden.