De hoofdtaak van Mensink-Ferguson Uitvaartzorg is vanzelfsprekend: het regelen en uitvoeren van uitvaarten.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om een steentje bij te dragen aan allerlei initiatieven op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Sponsoring

Zo hebben wij gedurende enkele jaren deel uitgemaakt van de organisatie van Lichtjes in het Donker, de jaarlijkse herdenkingsavond (op de eerste zaterdag in november) op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn.

De donkere begraafplaats is dan verlicht met fakkels, vuurkorven en lichtbogen.

Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten en genieten van muziek, dans en warme chocolademelk. Een mooie gelegenheid voor iedereen, jong en oud, om overledenen te gedenken.

Door de jaren heen is de opzet van Lichtjes in het Donker achter de schermen uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Als uitvaartonderneming vinden wij dit een belangrijk initiatief en hebben wij graag een bijdrage geleverd (zowel organisatorisch als financieel) aan de totstandkoming van diverse edities.

Ook SamenLoop voor Hoop in Alphen aan den Rijn hebben we met een financiële bijdrage ondersteund – en dat blijven we doen. Bij dit wandel-evenement wordt in teamverband gedurende 24 uur geld ingezameld voor kankeronderzoek.

In ons werk komen wij kanker vaak tegen als doodsoorzaak. Onderzoek naar nieuwe methodes en medicijnen is en blijft dus hard nodig.

Culturele initiatieven kunnen eveneens rekenen op onze belangstelling en steun.

Onlangs gaf het Alphense gemengde koor Jubilate Deo in de Maranathakerk een indrukwekkend en goedbezocht najaarsconcert – onze donatie dubbel en dwars waard.

Activiteiten

Van tijd tot tijd organiseren wij een (gratis toegankelijke) lezingavond over een relevant onderwerp.

Prof. Manu Keirse, klinisch psycholoog en veelgevraagd spreker, hield bijvoorbeeld een boeiend betoog over het omgaan met verlies en rouw.

Pastor en publicist Marinus van den Berg verzorgde op onze uitnodiging een avond over rouwverwerking na zelfdoding.

Geen gemakkelijke thema’s, die toch goedbezochte, waardevolle bijeenkomsten opleverden en warme reacties.