De overledene op de dag van de uitvaart naar zijn laatste bestemming vervoeren, kan op diverse manieren. Zowel kisten als rouwauto’s zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Indien gewenst kunt u de kist ook laten dragen door dragers.

Rouwvervoer

De traditionele rouwauto in zwart, grijs of wit, eventueel met bijpassende volgauto’s, kent u vast.

Maar wat dacht u van een bordeauxrode auto, een koets met paarden of een uitvaartbus?
Een motorfiets met zijspan (met ruimte voor de kist) of een pick-uptruck?
Een Land Rover Defender, een klassieke Citroën DS of Daimler?
Hebt u iets speciaals in gedachten, dan doen wij ons uiterste best om dat voor u te regelen.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van staatsievervoer (klik de foto aan om te vergroten).

Kisten

Ook op het gebied van uitvaartkisten is de keuze enorm, bijna dagelijks worden nieuwe ontwerpen en materialen gepresenteerd.
Een kist van bamboe of wilgentenen, van karton (alleen voor begrafenissen!) of van duurzame en milieuvriendelijke materialen.
Een ‘stoffen’ kist naar ontwerp van Janneke Brinkman of een kist die als bouwpakket in een platte doos wordt thuisbezorgd. Een gepersonaliseerde kist, met eigen afbeelding. En natuurlijk de bekende spaanplaat of massief-houten kist, in allerlei kleuren, modellen en prijsklassen. Van goedkoop tot prijzig, van eenvoudig tot exclusief.

Een selectie:

 

Bloemen

Bloemen horen bij veel belangrijke momenten in het leven, maar misschien wel het meest bij een uitvaart. Met een zorgvuldig uitgekozen arrangement kunt u uitdrukken wat u voelt, als woorden tekortschieten – en dat kan ook met een bescheiden veldboeket of een biedermeier.

Voor rouwbloemwerk kunt u bij bijna elke bloemist goed terecht, in Alphen aan den Rijn bijvoorbeeld: Bloembar (voorheen The Green Room), Bloemenboetiek Mariska, Bloemsierkunst Lemkes, Alexander Meesterbloembinder of Pien Flowers. Met al deze bloemisten kunt u uw wensen bespreken, zodat deze uiteindelijk worden vertaald in een rouwarrangement dat aan al uw verwachtingen voldoet.

Dragers

Bij een uitvaart kunnen er verschillende momenten zijn dat de kist ‘gedragen’ of persoonlijk begeleid wordt. Bijvoorbeeld in en uit de kerk, of op de begraafplaats naar het graf.
Wilt u dat als nabestaanden zelf doen? Dan kunt u gebruikmaken van een rijdende baar waarop de kist wordt geplaatst. De kist op de schouders dragen is een taak die u niet moet onderschatten. Het is een goed idee om daarvoor professionele dragers in te huren: dames, heren of studenten (m).