De overledene op de dag van de uitvaart naar zijn laatste bestemming vervoeren, kan op diverse manieren. Zowel kisten als rouwauto’s zijn beschikbaar in alle soorten en maten. Indien gewenst kunt u de kist ook laten dragen door dragers.

Rouwvervoer

De traditionele rouwauto in zwart, grijs of wit, eventueel met bijpassende volgauto’s, kent u vast.

Maar wat dacht u van een bordeauxrode auto, een koets met paarden of een uitvaartbus?
Een motorfiets met zijspan (met ruimte voor de kist) of een pick-uptruck?
Een Land Rover Defender, een klassieke Citroën DS of Daimler?
Hebt u iets speciaals in gedachten, dan doen wij ons uiterste best om dat voor u te regelen.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van staatsievervoer (klik de foto aan om te vergroten).

Kisten

Ook op het gebied van uitvaartkisten is de keuze enorm, bijna dagelijks worden nieuwe ontwerpen en materialen gepresenteerd.
Een kist van bamboe of wilgentenen, van karton (alleen voor begrafenissen!) of van duurzame en milieuvriendelijke materialen.
Een ‘stoffen’ kist naar ontwerp van Janneke Brinkman of een kist die als bouwpakket in een platte doos wordt thuisbezorgd. Een gepersonaliseerde kist, met eigen afbeelding. En natuurlijk de bekende spaanplaat of massief-houten kist, in allerlei kleuren, modellen en prijsklassen. Van goedkoop tot prijzig, van eenvoudig tot exclusief.

Een selectie:

 

Bloemen

Bloemen horen bij veel belangrijke momenten in het leven, maar misschien wel het meest bij een uitvaart. Met een zorgvuldig uitgekozen arrangement kunt u uitdrukken wat u voelt, als woorden tekortschieten – en dat kan ook met een bescheiden veldboeket of een biedermeier.

Voor rouwbloemwerk kunt u bij bijna elke bloemist terecht, maar wij werken graag samen met Ineke van Kralingen. Zij combineert vakmanschap met een uitstekende service en gebruikt eersteklas materialen. Als u dat wilt, komt ze bij u langs om uw wensen te bespreken en die vervolgens te verwerken in een rouwarrangement dat in elk opzicht aan uw verwachtingen voldoet

Dragers

Bij een uitvaart kunnen er verschillende momenten zijn dat de kist ‘gedragen’ of persoonlijk begeleid wordt. Bijvoorbeeld in en uit de kerk, of op de begraafplaats naar het graf.
Wilt u dat als nabestaanden zelf doen? Dan kunt u gebruikmaken van een rijdende baar waarop de kist wordt geplaatst. De kist op de schouders dragen is een taak die u niet moet onderschatten. Het is een goed idee om daarvoor professionele dragers in te huren: dames, heren of studenten (m).