Toen ik op een maandagochtend om 08:00 uur gebeld werd en te horen kreeg dat mijn lieve moeder (84 jaar oud) helaas was overleden wist ik wat me te doen stond. Gelukkig had een goede vriend mij, door de goede ervaringen na het overlijden van zijn moeder, vooraf geadviseerd Mensink-Ferguson Uitvaartzorg alles voor de uitvaart van mijn moeder te laten regelen.

Twee uur na het eerste contact met Carien werd mijn moeder al opgehaald bij het verpleeghuis waar zij was overleden. Een paar uur daarna heeft Carien maar liefst twee en een half uur de tijd voor mij genomen om alles tot in de kleinste details te bespreken zodat het precies zou gaan verlopen zoals ik het wilde. Er werd mij niets opgedrongen en het contact was vanaf het eerste moment hartelijk, betrokken en warm. Nog dezelfde dag was mijn moeder al waardig opgebaard in één van de twee sfeervol ingerichte rouwkamers.

De dagen daarna hebben Carien en Wilco mij volledig ontzorgd door alles ten behoeve van de crematieplechtigheid van mijn moeder te regelen en voor te bereiden. Het enige dat ik moest doen is (omdat de muziek die mijn moeder graag gehoord zou hebben, vijf liedjes van de “Queen of Jazz” Ella Fitzgerald, en deze nummers niet in de standaardlijst van het crematorium zaten) deze nummers gewoon op YouTube op te zoeken en de linkjes naar hun te sturen. Zij hebben de vijf video’s even omgezet naar MP3 audiobestanden en de nummers naar het crematorium gestuurd, helemaal super !

De uitvaartplechtigheid was echt heel fijn geregeld en verzorgd, met mooie woorden van Carien aan het begin en aan het eind van de plechtigheid. Ik heb van iedereen die aanwezig was alleen maar complimenten gekregen over hoe waardig en mooi het allemaal was. Na afloop kreeg ik van Carien zelfs nog een prachtig bloemstukje als dank voor het in hun gestelde vertrouwen, erg lief …

Carien, Wilco, heel veel dank dat jullie voor mij en iedereen die bij de plechtigheid aanwezig was een verdrietige gebeurtenis hebben kunnen omvormen tot een warme herinnering.